Home / Lajme / Maqedoni / Faktori ndërkombëtar me presion për kompletimin e KSHZ

Faktori ndërkombëtar me presion për kompletimin e KSHZ

Faktori ndërkombëtarë është duke bërë presion të lartë ndaj partive politike nënshkruese të marveshjes së Përzhinos që të kompletohet sa më shpejtë KSHZ-ja.

Për Shba dhe BE-në e rëndësishme është që katër partitë të pajtohen me emrat e ekspertëve. Kryeministri Gruevski e ka përshëndetur përkrahjen dhe angazhimin e ndërkombëtarëve por e ka kritikuar ashpër negociatorin belg Vanhut duke thënë se është elementi më pak i rëndësishëm në proces.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *