Home / Kryesoret / Tetova shënon rekord të ri në nivelin e ndotjes së ajrit

Tetova shënon rekord të ri në nivelin e ndotjes së ajrit

Mbrëmë në Tetovë është shënuar rekordi më i ri dhe maksimal i ndotjes së ajrit.

Grafikoni në ueb faqen e ministrisë së ambientit preku maksimumin e 1000 mikrogram të grimcave PM10 për metër kub. Ndërkaq softueri që tregon shifrat e sakta të ndotjes ajrit, kur ju afrua këtij niveli u bllokua, pasi nuk kalon numrat treshifror.

Çdoherë që koncentrimi i grimcave PM 10 kalon normën prej 50 mikrogramëve për metër kub, llogaritet se ajri është i ndotur, ndërkohë që Në Tetovë, ndotja ka tejkaluar 20-fishin e normës së lejuar.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *