Home / Kryesoret / Maqedonia mori 12 milionë euro hua nga kreditorët e brendshëm

Maqedonia mori 12 milionë euro hua nga kreditorët e brendshëm

Kjo hua është e paraparë të kthehet për 15 dhe për 1 vjet. Tani për tani është e paqartë qëllimi i këtyre parave, ndërkaq ministri shtesë i financave, Kire Naumov, deklaron se është shqetësuese rritja e kamatës në ankandin e sotëm të bonove të thesarit dhe obligacioneve.

Në ankandin e mëparshëm kamata ishte 2.50%, kurse tani është 2.60% te huaja 1 vjeçare, kurse te ajo 15 vjeçare ishte 4%, kurse tani është 4.40%.

Edhe në javën e kaluar Qeveria planifikoi të merr 15.5 milionë euro hua, por mori 31 milionë euro, që nënkupton se 5% e deficitit buxhetor të planifikuar, tashmë u harxhua.denar

Gjithashtu lexo

Kallëzim penal deri te PSP nga Mehmeti, Llatas dhe Talevska kundër biznesmenit Palevski

Ashtu siç u informua dje nga Telegrafi, biznesmeni Ljupço Palevski është marrë në pyetje informative …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *