Home / Kryesoret / Më shumë para për dentistët amë, rroga më të larta për specialistët

Më shumë para për dentistët amë, rroga më të larta për specialistët

Rritje për pesë denarë për frymë, nga 35 në 40 denarë. Kjo masë e Sigurimit Shëndetësor për të rritur pikë për kokë banori prej 14 për qind do të përfshijë rreth 1,146 ekipe stomatologesh në 963 ordinanca.

Fondet janë siguruar nga buxheti i Fondit për vitin fiskal dhe implikimet e në pjesen e rritjes për dentistët për frymë do të jetë 75.3 milion denar në vit. Fondi do të paguajë 599.3 milionë denar në vit për dentistët amë.

Do të ketë rritje prej 20% per pagat e specialistëve nga Qendra Klinike Dentare.

Nga 1 korriku do te kete rritje për pesë denarë per mjekët e familjes, përkatësisht nga 50 ne 55 denarë. Kjo rritje do të mbuloj 1,085 spitale private me një total prej 1527 ekipeve.

Me rritjen e fundit për fryme, dentistët dhe mjekët e përgjithshëm janë përfshirë mbi 2,800 mjekë

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *