Home / Kryesoret / RDK: Nuk ka zgjedhje pa zgjidhjen e problemeve

RDK: Nuk ka zgjedhje pa zgjidhjen e problemeve

Rilindja Demokratike Kombëtare në kontinuitet ka qenë avangarde në qëndrimet e saja publike dhe ka anticipuar shumë fenomene politike që e kanë karakterizuar organizimin shoqëror dhe politik në vend. Rilindja Demokratike Kombëtare për të satën herë pati deklaruar se nuk ka zgjedhje pa zgjidhjen e shumë problemeve që e kanë ngulfatur vendin gjatë kësaj periudhe të fundit kohore. Takimi i fundit me ndërmjetësimin e komisarit Han që u mbajt mbrëmë në Përzhino, konfirmoi edhe njëherë se vendi nuk është i gatshëm për zgjedhjet e 24 prillit pa zgjidhjen e një sërë problemesh që e kanë karakterizuar vendin. Të gjith ne jemi dëshmitarë se Maqedonia në vazhdimësi ka organizuar zgjedhje të parakohshme duke premtuar zgjidhjen e shumë problemeve të krijuara në vend, por tani janë pjekur kushtet e nevojshme që sëpari të zgjidhen problemet e krijuara nga këta aktorë politik, dhe më pas të shkohet në zgjedhje. Rilindja Demokratike Kombëtare nuk do të marr pjesë në zgjedhje pa zgjidhjen e problemeve kruciale të shkaktuar nga vet aktorët që tentojnë të organizojnë zgjedhjet.

Rilindja Demokratike Kombëtare në kontinuitet ka theksuar se aktorët politik që e krijuan këtë krizë të thellë politike në vend nuk mund të jenë shpëtimtarë të zgjidhjes së krizës politike, dhe tani kjo u vërtetua edhe më shumë në takimin e mbajtur në Përzhino. Lojërat e ulëta politike të këtyre aktorëve politik, të gjitha për interesa personale dhe partiake, do të kenë një kosto të lartë për vendin, prandaj ndërhyrja e komunitetit ndërkombëtarë është imanente sepse në të kundërtën kostoja do të jetë e madhe edhe për komunitetin ndërkombëtarë. Vendi, dhe rajoni, ndodhet para sfidave të mëdha dhe për këtë arsye urgjentisht kërkohet angazhim maksimal i të gjitha forcave progresive, pavarsisht se nga vijn, sepse në të kundërtën forcat destruktive, pavarsisht se ku gjenden, mund të shkaktojnë rrëmujë të paimagjinueshme.

Gjithashtu lexo

Policia me apel ndaj lokaleve të natës – (VIDEO)

Muajt e verës janë karakteristike kur në  shumë lokale hotelerike frekuentohen gjatë orëve të natës, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *