Home / Kryesoret / Së paku tetë muaj për t’u pastruar lista zgjedhore

Së paku tetë muaj për t’u pastruar lista zgjedhore

Mënyra e zgjedhur për të pastruar listën zgjedhjore është shumë e shkurtë si kohë. KSHZ thotë se tre IT kompani do të punonin në softverin për pastrimin e listës zgjedhore me të dhëna të reja nga dhjetë institucione.

Vetëm për definimin e modelit kryesorë teorik dhe mënyrën e kryqëzimit të implementimit të këtij softveri dhe testimin e tij duhet më së paku dy deri në tre muaj. Për definim të mënyrës dhe qasjes në të dueht më së paku një muaj dhe për fund duhen muaj shtesë për vërifikimin, kontrollën e të dhënave nga disa faktor të jashtëm që do të ishin si garancë se të dhënat janë të siguruara nga manipulimi.

Përpunimi i të dhënave më këtë softver zgjat më së paku pesë muaj edhe atë produkti të porositet muaj më herët. Për beta fazën nuk bëhet fjalë e ku nëse meret një softver i gatshëm. Në ndërkohë me atë që softveri do të gjendet si problematic gjithashtu duhet edhe në teren të vërtetohet e për këtë do të duhen edhe tre muaj të ri.

Faktikisht duhet tetë muaj sipas logjikës së lirë se përndryshe do të ishte kjo punë si thënia popullore ‘vrapon kudra qen të verbër’’.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *