Home / Kryesoret / Uniforma të reja për policinë e Maqedonisë

Uniforma të reja për policinë e Maqedonisë

Policisë maqedonase i duhen uniforma të reja me pamje të re, rakomandojnë ekspertët evropianë në kuadër të strategjisë së zhvillimit të policisë nga viti 2016 deri në vitin 2020, projekt që është i përkrahur nga paratë evropiane.

Uniformat e tanishme, sipas analizave të ekspertëve evropianë nuk janë as praktike dhe as të kualitetit të mjaftueshëm, dhe zbatimit jo të plotë të kodin të veshjes së oficerëve të policisë ka një efekt negativ mbi fitimin e besimit dhe respektin e qytetarëve ndaj policisë

Nuk është vetëm uniforma pjesë e strategjisë evropiane për policinë maqedonase, do të ndihmohet edhe në zhvillimin e policisë kufitare, në sektorin për luftë ndaj krimit të organizuar, financiar dhe kompjuterik, si dhe policisë e trafikut si dhe zhvillimit të konceptit të punës policore në komunitet.

Edhe lufta kundër terrorizmit ka nevojë të përmirësohet, sepse analizë e tanishme ka treguar se ekziston një mungesë e shkëmbimit të informacionit ndërmjet DSK-së dhe Byrosë për siguri publike në operacionet kundër terrorizmit./

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *