Home / Kryesoret / Burg për drejtorët dhe shefat që ushtrojnë presion për zgjedhjet

Burg për drejtorët dhe shefat që ushtrojnë presion për zgjedhjet

Sipas  kodit të ri zgjedhor, ata që bëjnë presion për zgjedhjet, sidomos gjatë fushatës do të përfundojnë në burg deri në 3 vjet. Kodi zgjedhor parasheh këto masa sanksionuese, dhe se të gjithë punonjësit e administratës në rast se përballen me presione apo rekomandime të tilla politike, duhet të denoncojnë rastin në KSHZ, gjyqësor dhe organizatat joqeveritare, por edhe tek OSBE.

Me këtë problem po përballen administratorë, por edhe punonjës në arsim, kulturë dhe institucione të tjera buxhetore, ku ata janë në presion të shefave partiak, drejtorëve dhe funksionarëve të tjerë, të cilët bëjnë presion për fushatën dhe zgjedhjet

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *