Home / Kryesoret / DASH: Kerry, në Tiranë për reformën në drejtësi dhe Byronë

DASH: Kerry, në Tiranë për reformën në drejtësi dhe Byronë

Përpara fluturimit nga Mynihu në Tiranë, zyrtarët e Departamentit amerikan të Shtetit kanë zhvilluar një konferencë të shkurtër për shtyp me gazetarët e ndodhur në avion, ku dhe kanë dhënë detaje lidhur me motivet kryesore të kësaj vizite.

Sipas tyre, vizita ka qenë e planifikuar për t’u zhvilluar në dhjetor, kur Sekretari i Shtetit vizitoi Beogradin dhe Kosovën, por për shkak të kohës, vizita në Tiranë u shty.

“Kjo vizitë në Tiranë vjen për shkak se Shqipëria është anëtare e NATO-s, por ende jo e BE-së, gjë për të cilën ajo është duke punuar fort. Shqipëria është një nga kontribuesit në luftën kundër ISIS, si dhe janë duke u dhënë armatime luftëtarëve ‘peshmerga’. Gjithashtu, ata bashkëpunojnë me ne edhe në Afganistan”, thuhet në deklaratën e Departamentit të Shtetit.

Duke u ndalur te lufta kundër terrorizmit theksohet se, Shqipëria ka punuar shumë në të gjitha drejtimet për të parandaluar fenomenin e luftëtarëve të huaj, të cilët shkojnë në Siri dhe Irak.

“Sfida më e madhe e Shqipërisë është integrimi në BE, por gjatë rrugës kanë hasur probleme lidhur me krimin, korrupsionin dhe zbatimin e ligjit. Partitë politike tashmë janë duke punuar në një paketë reformash për të forcuar sistemin juridik në vend. Dy partitë politike në vend janë duke zhvilluar negociata, e për këtë arsye, Sekretari i Shtetit do të përforcojë mesazhin se, kjo paketë ligjesh është kryesore për ecjen përpara të Shqipërisë, jo vetëm për në BE, por edhe për të përmirësuar klimën e investimeve në vend. Ne kemi bërë shumë gjëra në terma afatmesme me Shqipërinë, por lidhur me këtë paketë legjislative, ne kemi dhënë këshilla në draftin e ligjit, në mënyrë që të jetë sa më i balancuar. Do të krijohet një strukturë e ngjashme me FBI-në, të cilën ata nuk e kanë aktualisht, gjë që do ta sjellë sisitemin juridik shqiptar më afër me Europën dhe SHBA-të”, bën të ditur Departamenti amerikan i Shtetit.

Gjithashtu lexo

Bashkimi emocional pas 3 vjetësh, i fëmijës së rrëmbyer nga ISIS, me familjen e tij (Video)

Një djalë 12-vjeçar jazidi është bashkuar me nënën e tij në Kanada tre vjet pasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *