Home / Kryesoret / Historiani Popovski: Shqipëria është në territorin maqedonas dhe Tirana tenton ta destabilizon Maqedoninë

Historiani Popovski: Shqipëria është në territorin maqedonas dhe Tirana tenton ta destabilizon Maqedoninë

Maqedonia po tronditet me një skandal të fuqishëm pas deklaratave të disa “intelektualëve” dhe klerikëve maqedonas në emisionin “ Në Qendër “ të udhëhequr nga Vasko Eftov të cilët thonë se Shqipëria është në territorin e Maqedonisë së vjetër shkruan Zhurnal Maqedoni.

Gjatë emisionit gazetari Eftov shprehet se kur Skenderbeu është maqedonas dhe se territorin shqiptar edhe turqit nuk e quajtën SHQIPËRI, por ajo ka qenë pjesë e e territorit të Maqedonisë antike, ajo nënkupton se territori është se një nga mitet e shtetit bashkëkohor të Shqipërisë janë territore maqedonase. Këtij mendim i bashkangjitet ekspertii shkencave të historisë,dr. Petar Popovski i cili e sqaron kuptimin e fjalës ALBANIA?

“ Po, Albania është fjalë e vjetër antike maqedonase që donë të thotë mal”, ka deklaruar eksperti i shkencave të historisë,dr. Petar Popovski

Nga ana tjetër gazetari, Vasko Eftov së bashku me intelektualët maqedonas dhe zyrtarët tjerë tentojnë që qeverinë e Shqipërisë t’a prezantojn si faktor destabilizues për Maqedoninë pasi shteti shqiptar(Tirana Zyrtare) qëndron pas themelimit të kishës ortodokse shqiptare në Shkup të cilët dëshirojn që Maqedoninë Perëndimore të kenë nën kontroll dhe të funksionon si “shtet në shtetë”. Kështu mendon kryetari i Kongresit botëror Maqedonas, Todor Petrov. Ai madje akuzon Shqipërin se qëndron pas këtij projekti.
Historiani dr.Popovski: Shqipëria është territor maqedonas dhe Tirana tenton ta destabilizon Maqedoninë

Maqedonia po tronditet me një skandal të fuqishëm pa deklaratave të disa intelektualëve dhe klerikëve maqedonas në emisionin “ Në Qendër “ të udhëhequr nga Vasko Eftov të cilët thonë se Shqipëria është territor i Maqedonisë së vjetër shkruan Zhurnal Maqedoni.

Gjatë emisionit gazetari Eftov shprehet se kur Skenderbeu është maqedonas dhe se territorin shqiptar edhe turqit nuk e quajtën SHQIPËRI, por ajo ka qenë pjesë e e territorit të Maqedonisë antike, ajo nënkupton se territori është se një nga mitet e shtetit bashkëkohor të Shqipërisë janë territore maqedonase. Këtij mendim i bashkangjitet ekspertii shkencave të historisë,dr. Petar Popovski i cili e sqaron kuptimin e fjalës ALBANIA?

“ Po, Albania është fjalë e vjetër antike maqedonase që donë të thotë mal”, ka deklaruar eksperti i shkencave të historisë,dr. Petar Popovski

Nga ana tjetër gazetari, Vasko Eftov së bashku me intelektualët maqedonas dhe zyrtarët tjerë tentojnë që qeverinë e Shqipërisë t’a prezantojn si faktor destabilizues për Maqedoninë pasi shteti shqiptar(Tirana Zyrtare) qëndron pas themelimit të kishës ortodokse shqiptare në Shkup të cilët dëshirojn që Maqedoninë Perëndimore të kenë nën kontroll dhe të funksionon si “shtet në shtetë”. Kështu mendon kryetari i Kongresit botëror Maqedonas, Todor Petrov. Ai madje akuzon Shqipërin se qëndron pas këtij projekti.
lexo edhe: MPB heton kush ka krijuar profilin e rrejshëm për prokuroren Fatime Fetai

“Ata janë tentime të cilët vijnë nga e njëjta central për demontazh të kushtetutës dhe shtetit të Maqedonisë”, ka deklaruar Petrov.

Ndryshe, emisioni i plotë transmetohet sonte hene në mbrëmje në Televizion Kanal 5.

Ndaj këtyre deklaratave skandaloze deri më tani nuk ka reaguar asnjë politikanë nga Shqipëria de ambasadori shqiptar në Shkup të cilët duhet të detyrojnë drejtuesit e këtij emisoni të kërkojnë falje publike për akuzat dhe shpifjet ndaj Shqipërisë shkruan Zhurnal Maqedoni.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *