Home / Kryesoret / KSHZ: Miratohet plani për verifikim të listës, së shpejti fillon kryqëzimi i të dhënave

KSHZ: Miratohet plani për verifikim të listës, së shpejti fillon kryqëzimi i të dhënave

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve e publikoi Planin për kontrollimin dhe analizën e statistikave,  që do të kryqëzohet me baza të ndryshme të të dhënave për shkak të azhurnimit të listës zgjedhore në bazë të Rregullores për metodologjinë e së njëjtës.

Të diskutueshme mund të jenë rastet e personave të cilët nuk i plotësojnë kushtet ligjore për të qenë në listën zgjedhore. Për shkak të kësaj duhet të kontrollohet nëse në Listën Zgjedhore janë të regjistruar: qytetarët të cilët nuk kanë mbushur 18 vjet,personat e vdekur, personat që nuk kanë vendbanim në Maqedoni ose personat që nuk kanë letërnjoftim ose pasaportë biometrike me afat të paskaduar. Do të bëhet kontrolli i Listës Zgjedhore edhe për personat të cilët janë përkohësisht jashtë vendit.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *