Home / Kryesoret / Ligj i ri: Gratë të dalin në pension në moshën 59 vjeçare, burrat në 61 vjet

Ligj i ri: Gratë të dalin në pension në moshën 59 vjeçare, burrat në 61 vjet

Po përgatiten ndryshime ligjore që grat të pensionohen para kohe në moshën 59, ndërsa burrat në moshën 61 vjeçare, ndërsa shpenzimet e kompensimit që do ta marrin për tre vite përderisa do të fitojnë statusin e pensionistëve të jetë si barrë e punëdhënësve.

Fillimisht për një ide të këtillë ka pajtueshmëri edhe nga bashkësia biznesore edhe nga sindikata, ndërsa vetëm pritet në propozim ndryshimet zyrtare në ligj të cilat do t`i afrojnë partnerët social deri te ministria e punës dhe politikës sociale.

Iniciativa rrjedh nga biznesmenët të cilët një periudhë të gjatë po kërkojnë zgjidhje se si ta rinojnë kuadrin e punës.

Me ndryshimet e këtilla të cilat nuk do të kanë implikacione financiare ndaj shtetit, do ti jepet mundësi punëdhënësve që ta përmirësojnë procesin punëtor dhe do të kujdesen për punëtorët ndaj të cilëve gjendja shëndetësore dhe vitet nuk i lejojnë deri në fund t`i plotësojnë detyrat e punës.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *