Home / Lajme / Maqedoni / Prokuroria kërkon t’i merret licenca gjinekologut nga Tetova

Prokuroria kërkon t’i merret licenca gjinekologut nga Tetova

Akuza e paraqitur kundër mjekut-gjinekolog, nga Spitali Klinik i Tetovës, të akuzuarin e ngarkon për qasje të papërgjegjshme gjatë ofrimit të ndihmës mjekësore, që si pasojë shkaktoi vdekjen një gruaje, përcjell.
“Në gusht të vitit të kaluar, pas prerjes cezariane ndaj një paciente, i akuzaurit nuk ka marrë masat e nevojshme parandaluese kundër shfaqjes së pasojave të rënda. Pas mos ndalimit të gjakderdhjeve, mjeku nuk ka kryer ndërhyrje mjekësore që mund të parandalojë ndodhjen e shokut hemorragjik, por procedura është kryer me vonesë, pasi u bë e qartë se gjendja shëndetësore e pacientit është shumë e rëndë. Për shkak të reagimit të vonuar, pacienti ka rënë në gjendje kome. Në një situatë të tillë është transferuar në Qendrën Klinike në Shkup dhe vdiq “, ka njoftuar Prokuroria Publike.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *