Home / Lajme / Maqedoni / Todor Petrovit nuk i ka bërë mirë dajaku, përsëri provokon: Shqiptarët nuk janë as 13%!

Todor Petrovit nuk i ka bërë mirë dajaku, përsëri provokon: Shqiptarët nuk janë as 13%!

“Unë nuk mund të kuptoj pse dikush do të kërkonte një shumicë absolute në parlament?”

Ja pse: Shoqëria jonë është multietnike, e tillë është edhe demokracia jonë. Për një demokraci funksionale në Maqedoni, qeverisje efektive, pa kërcënime dhe shantazhe, është e nevojshme një parti maqedonase ose koalicioni me një shumicë parlamentare, të paktën 62 nga 123 deputetë. Ndryshe, në dy partitë e mëdha të kushtëzuara maqedonase ose koalicioneve në vend pa një shumicë parlamentare të ndonjë prej tyre, në Maqedoni do të vendos partia shqiptare me deputetët e shumicës mandatet shqiptarë të lindur në Kuvend, sepse ata do të formojnë një shumicë parlamentare koalicioni qeverisës, i çliruar nga kontrolli dhe përgjegjësia, sepse ju gjithmonë mund të ndryshoni anët dhe shumica parlamentare për një qeveri të re me koalicion mund të bëhet pa zgjedhje.

LSDM-ja për shkak të një koalicioni qeveritar me BDI-në, vitin 2002 nga pozita e kryeministrit pezulloi Komisionin Shtetëror të Regjistrimit, i cili dha dorëheqjen për shkak se rezultatet e regjistrimit të shpallura ishin falsifikim i vrazhdë.
Edhe pse Gjermania theksoi se numri i shqiptarëve nuk është më shumë se 17.9% e popullsisë së përgjithshme, por në fakt nuk janë edhe 13%, kurse kryeministri Branko Cërvenkovski ka deklaruar se numri i shqiptarëve në Maqedoni tha se është 25% dhe ka hapur ‘Kutinë e Pandorës’ të ri-strukturimit të shtetit dhe administrata publike në bazë të përkatësisë etnike, pa pjesëmarrjen e vërtetë të shqiptarëve në Republikën e Maqedonisë.

Pas kësaj harakiri në Maqedoni, çka fitoi shteti, çka fituan maqedonasit, nga sundimi i këtyre dy parazitëve që prishën vendin përderisa ishin kryetar të shtetit?

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *