Home / Lajme / Maqedoni / Vanhojt ju thotë politikanëve shqiptarë që të vozisin biçikleta, dhe të dijnë se ka jetë edhe pas politikës

Vanhojt ju thotë politikanëve shqiptarë që të vozisin biçikleta, dhe të dijnë se ka jetë edhe pas politikës

Eksperti belg, Piter Vanhojt, ka publikuar 14 rregulla “të arta”, për politikanët e Maqedonisë. Ai ju bënë me dije politikanëve të vendit se çdoherë duhet të tregojnë të vërtetën dhe asnjëher nuk duhet ta fshehin të vërtetën nga qytetarët. Sipas Vanhojtit të vërtetën duhen ta thonë edhe mediat e vendit, duke aluduar në atë se momentalisht në Maqedoni ka një terr informativ ku partia e ish Kryeministrit Gruevski kontrollon 90% të mediave, duke promovuar politikat e qeverisë.

Ai ju apelon politikanëve asnjëherë të mos premtojnë atë të cilën nuk mund ta përmbushin, por ai madje ju thotë politikanëve të Maqedonisë që të vozisin biçikletë çdo ditë dhe ti dëgjojnë qytetarët duke rikujtuar ata se nuk duhet të voziten me Mercedeza me xhama të zi.

Sipas ekspertit belg Vanhojt, jetë ka pasi një politikan e braktisë edhe politikën, mirëpo politikanët duhet tju shëbejn njerëzve e jo anasjelltas.

Më poshtë i keni 14 rregullat “të arta” të Piter Vanhojt dedikuar politikanëve

1. Këto rregulla duhet ti mësoni përmendsh, andaj duhet të hargjoni pak kohë
2. Çdoherë ta thoni të vërtetën dhe çdokund ta promovoni të vërtetën
3. Asnjëher mos harroni: Qytetarët kanë të drejtë të dijnë çdo gjë
4. Poashtu edhe mediat
5. Mos i merrni paratë nga shtëpia: Ato ju takojnë qytetarëve!
6. Mos premtoni diçka nëse nuk mund ta realizoni!
7. Duhet të mësoni që të humbni gjatë diskutimeve poashtu edhe në zgjedhje!
8. Duhet të pranoni se sektori jo qeveritarë dijnë 100 herë më shumë se që dini ju, andaj duhet të mbështeteni tek ata sikur të jeni në burimin e parë të dijes
9. Duhet t’ju shërbeni njerëzve, mos lejoni që ata tju shërbejnë juve!
10. Ndërmirni përgjegjësi për gabimet e juaja
11. Ngisni biçikletë çdo ditë dhe dëgjoni njerëzit
12. Kritikoni argumentete, por asnjëher njerëzit!
13. Duhet të mbani mend se për çka është politika: Që të bënë dallim në jetën e qytetarëve, e jo për ju!
14. Mos harroni, ka jetë edhe pas politikës

Gjithashtu lexo

Mot me diell me erë të dobët deri në mesatare

Moti sot në Maqedoni do të jetë kryesisht me diell dhe i ngrohtë me erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *