Home / Kryesoret / Debat për privatësi, informim dhe interes publik

Debat për privatësi, informim dhe interes publik

Debat për privatësi, informim dhe interes publik do të mbahet sot në orgnaizim të Institutit për studime komunikuese.

Në suaza të debatit, do të prezantohet dokumenti për politikë publike “Privatësi, informim dhe interes publik: e drejta e privatësisë, përballë të drejtës së opinionit të din”.

Dokumenti është analizë e balancit mes të drejtës së privatësisë dhe të drejtës së informimit të opinionit, e cila u kthye në ligjet dhe standartet kombëtare nga rajoni, por edhe të shembujve nga  praktika e Gjykatës evropiane për të drejtat e njeriut që cilat qartë tregojnë  në marrëdhënien mes privatësisë dhe të drejtës që opinioni të din, ndërsa u kthye edhe në shembujt  e praktikës së lajmërimit medial në Republikën e Maqedonisë nga ky aspekt.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *