Home / Lajme / Rajon / Gjermania i kthen në Shqipëri 806 azilkërkues

Gjermania i kthen në Shqipëri 806 azilkërkues

Autortiet gjermane kane laguar nga vendi i tyre 806 shqiptarë, për shkak se refuzoi kërkesat e tyre për azil. Sipas AP që nga fillimi i vitit nga Gjermania deportuar rreth 3,400 shqiptarë etnikë nga një total prej 55 mijë, sa në vitin 2015 kërkuan azil në Gjermani.

Në Shqipëri sikur të kishte luftë, ikin shqiptaret nga vendi i tyre. Shqipëria të dytët. menjëherë pas siriaëve, azilkerues në Gjermani për 2015’n

Shqiptarët vitin e kaluar llogariten për grupin e katërt më i madh i azilkërkuesve në Gjermani, pas sirianë, afganë dhe irakianë, në ekonominë më të madhe të Evropës ka mbërritur në kërkim të vendeve të punës dhe standarde më të mira jetese.

Gjermania e konsideron Shqipërinë dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor, vende të sigurta ku pak gjasat që individët janë persekutuar për shkak të të cilave do të ishte e arsyeshme për të marrë azil në Europën Perëndimore.

Shqipëria përbën 5 për qind të të gjithë azilkërkuesve në vitin 2015, e përkthyer në shifra, plot 65 935 kërkesa për azil, bën me dije Eurostat. Në Shqipëri sikur te kishte luftë, ikin shqiptaret nga vendi i tyre. Shipëria të dytët. mnejehre pas siriaëve, azilkerues në Gjermani për 2015-n, ka shkruar ne “Presheva jonë”

Raporti jep të dhëna për azilkërkuesit e regjistruar për herë të parë në vendet e BE’së gjatë vitit 2015. Sipas këtyre shifrave, në total janë bërë 1.255.600 aplikime në të 28 vendet e BE’së, ku kryesojnë ata nga Siria, Iraku dhe Afganistani.

Gjermania është vendi më i kërkuar nga azilkërkuesit shqiptarë, e ndjekur nga Franca dhe Suedia. Shqiptarët renditen të dytët pas sirianëve për kërkesat për azil në Gjermani, me 12 për qind të totalit të tyre, apo 53 805 kërkesa.

Gjithashtu lexo

Vdes ish-kryeministri Bajram Rexhepi – (VIDEO)

Ish- kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi ka ndërruar jetë pas një sëmundje për të cilën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *