Home / Lajme / Maqedoni / Maqedoni: Kriminaliteti dhe amoraliteti e detyron rininë që ta braktisin vendin

Maqedoni: Kriminaliteti dhe amoraliteti e detyron rininë që ta braktisin vendin

Një studim i fondacionit Fridrih Ebert potencon se më shumë se gjysma e të rinjve në këtë shtet duan të largohen në vendet evropiane, për të mos u kthyer kurrë më në vatrat e tyre, njofton agjencia e lajmeve INA.

Sipas këtij fondacioni në mesin e atyre që duan të largohen janë edhe profesionistë si mjekë, ekonomistë dhe persona të profesioneve tjera, të dëshpëruar nga politizimi dhe partizimi i të gjhitha sferave të jetws të ngulfatur nga politizimi i të gjitha sferave të jetës.

Ky numër nuk duhet nënvlerësuar sepse sipas të dhënave që ka prezantuar raporti i organizatës për bashkëpunim ekonomik dhe zhvillim, për vetëm një vit, Maqedoninë e kanë braktisur 20.563 qytetarë. Raporti cek se të rinjtë janë vendosur në Gjermani, Austri, Zvicë dhe SHBA.

Gjithashtu lexo

Sali Berisha: “Shkëndija” e Tetovës bën sot historinë!

Ish- kryeministri Sali Berisha i kushton një status ndeshjes mes Milanit dhe Shkëndijës së Tetovës, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *