Home / Lajme / Rajon / Mbiemrat më të përdorshëm në Evropë; cili dominon në Shqipëri?

Mbiemrat më të përdorshëm në Evropë; cili dominon në Shqipëri?

Kjo hartë tregon emrat më të përdorshëm në Europë. Ajo mban firmën e linguistit, artistit dhe matematikanit çek Jakub Marian.

Për shembull, në Angli, mbiemri më popullor është Smith, cili vjen nga praktika e përpunimit të metaleve. Ndërsa Muller dominon në Gjermani dhe vjen nga “mullixhi” Në Shqipëri, mbiemri më popullor, sipas Marian, është Kelmendi dhe derivon nga Malet e Kelmendit.

Gjithashtu lexo

Rrahje masive në Shkup

Në një restorant në rrugën “Bosnja dhe Hercegovina” në Shkup ka ndodhur një rrahje mes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *