Home / Kryesoret / Përfaqësuesi i posaçëm i KE-së Boçek për vizitë në pikat e migrantëve në Maqedoni dhe Greqi

Përfaqësuesi i posaçëm i KE-së Boçek për vizitë në pikat e migrantëve në Maqedoni dhe Greqi

Përfaqësuesi i posaçëm i sekretarit të posaçëm të Këshillit të Evropës për migrim dhe refugjatë, Tomash Boçek, prej sot e deri më 11 mars do të qëndrojë në Greqi dhe Maqedoni, ku do t’i vizitojë vendet në vijën kufitare ku më shpesh kalojnë migrantët dhe pikat e pranimit.

Siç kumtoi shërbimi për shtyp i Këshillit të Evropës, ai gjithashtu do të tkaohet me përfaqësues qeveritar dhe lokal dhe me përfaqësues të UNHCR-së dhe organizatat joqeveritare me qëllim që të mbledhë informata për gjendjen me personat të cilët kërkojnë azil dhe migrantët e tjerë.

Përfaqësuesi i posaçëm Boçek, vëmendje të posaçme do t’i kushtojë çështjeve kushtuar kërkuesve të azilit dhe fëmijëve të migrantëve.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *