Home / Kryesoret / Pres konferenca e prokurores Fatime Fetai

Pres konferenca e prokurores Fatime Fetai

Në vazhdim fjalimin i prokurores Fatime Fetai

“Të dashur qytetarë të Republikës së Maqedonisë, përfaqësues të respektuar të medias. Pas 45 ditësh nga konferencën e parë për shtyp, subjekt i kësaj prokurorie, këtu përsëri kam nderin për të gjithë ju të paraqesë një segment të vogël të lëndës për prokurorinë në zbulimin e sjelljes kriminale për të cilat është bazuar.

Te nderuar Qytetare te Republikes se Maqedonise, te nderuar perfaqesues te mediumeve. Pas 45 dite nga konferenca e pare tematike per shtyp e kesaj prokurorie, ja, perseri e kam nderin qe te gjithe Juve, Ju prezantoj edhe nje segment te vogel nga puna tematike e prokurorise, ne zbardhjen e veprimeve te denueshme, per te cilat eshte e themeluar.

Ky seksion hyrës është hedhur në gjuhën shqipe në rendit britmës për drejtësinë që të kandidojë kjo prokurori të jenë më në dispozicion të qytetarëve të përkatësisë etnike shqiptare, dhe natyrisht kam ndërmarrë shumë shpejt në këto konferencat e shtypit të segmenteve të njëjtën tashmen dhe gjuhët e popujve të tjerë që jetojnë në këtë vend.

Megjithatë, kjo prokurori seamlessly do të respektojë Kushtetutën dhe ligjet dhe fjalët e mia do të sjellë për ju dhe për publikun e gjerë në gjuhën formalisht procedurën penale në Republikën e Maqedonisë, gjuhës letrare maqedonase.

Fillimisht, ju do të japë një hyrje të shkurtër për temën që ju do të keni gjetjet fillestare në të cilën unë do të, duke pasur parasysh se penale në formë dhe përmbajtje është mjaft e ndryshme nga ajo e mëparshmja që ju vë në dukje.

Dallimi është i madh. Në rastin e mëparshëm penale që kam paraqitur, bazuar në provat e mbledhura doli dyshim të arsyeshëm se personat e përfshirë e disiplinës “patëmetë” ka vepruar ndaj publikut që të mos di manipulimet në listën e zgjedhësve dhe kështu në zgjedhjeve dhe votimit. Por kjo është një histori tjetër.

Këtu, bazuar në provat e mbledhura doli dyshim të arsyeshëm që të gjithë të përfshirë, përveç natyrisht dëmtuar ishin të interesuar fort në publikun e gjerë për të parë një pjesë beskrupoloznosta të forcës policore – Alpha në kryerjen arrestimin e kundërshtarëve politikë të partisë në pushtet, dhe se në atë kohë menaxhuar nga policia. Kjo penale – juridike dictionary quajtur thjesht – Tortura. Një sjellje e tillë është e dënueshme me standardet ndërkombëtare. Kaznivo është në bazë të Kodit Penal të Republikës së Maqedonisë drejtpërdrejt me nenin 142 të Kodit Penal dhe nenin 3 të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

Në mënyrë të veçantë, le të paraqesin veprimet e kryesit e drejtpërdrejtë të trajtimit çnjerëzor në paraburgim e kryetarit të partisë të Bashkuara për Maqedoninë – Ljube Boskovski plagosur.

Advance kërkoj falje për faktin se në prezantimin tim fillimisht ju dëgjoni fjalët që janë përdorur gjatë arrestimit, ajo është karakter fetar, por mendonin se ishte e vetmja mënyrë publiku mund të dërgoheshin dëshirë dhe motivim që ndiqnin policë kurs i veprimit për të kënaqur të konsumatorit.

Në fakt, provat e mbledhura u shfaq dyshim të arsyeshëm se më 06.06.2011 vit, e hënë, në mënyrë të veçantë një ditë pas zgjedhjeve parlamentare, në të cilën fitoi shumicën e vendeve një parti politike VMRO – DPMNE, i dyshuari fillimisht si Zyrtar – Drejtor i Sigurisë dhe Counter, për shkak se diskriminimi në bazë të përkatësisë politike të ndryshme, nxiti të dyshuar të tjerë -policiskite oficerë në njësinë për Alfie në kryerjen e detyrave zyrtare arrestimin e një të dyshuar-viktimë Ljube Boshkovski në vuajtje njëjtë shkaktojë mendore.

dyshuari i parë pas zhvilluar një plan operacional për MPB arrestojnë personin Ljube Boshkovski të dyshuar për kryerjen e një krimi të keqpërdorimit të fondeve për financimin e fushatës zgjedhore të nenit 165-a të Kodit Penal, për shkak se një hakmarrje ndaj viktimës për shkak të mesazheve të tij politike ai kishte drejtuar të dyshuarin e parë, gjatë fushatës zgjedhore, ka çuar oficerët e policisë i ngarkuar për të ekzekutuar heqjen e lirisë, gjatë ndalimit të tyre në vuajtje të shkaktojë dëmtuar mendore.

Fuqia dhe zyra, dhe madje edhe imazhi i përgjithshëm i personit të Drejtorit të SIA prodhuar vazhdimisht kryerjen e policëve dhe bindje të rëndë për urdhrat e tij, duke përfshirë edhe ato urdhra si kjo, e cila ndikon direkt dinjitetin njerëzor.

Kështu, të njëjtën ditë në kohën e arrestimit nga 14.30 në 16.00, parking jashtë restorantit “Mill” në rrugë. “Ivo Lola Ribar” bb në Shkup, pa pasur asnjë rezistencë nga Ljube Boshkovski përdorur forcën dhe kërcënimin ndaj Rregullores për përdorimin e mjeteve të forcës dhe armëve të zjarrit ka tejkaluar kompetencat ligjore për përdorimin e forcës.

Për më tepër vtoroosomnicheniot, i cili ishte komandant i njësisë Alfie, duke thënë: “Gënjeshtra e tij në tokë, në tokë për të arrestuar”, “gënjej atë poshtë, qëndrojnë atë poshtë,” urdhëroi mjetet e zbatimit të arrestimit, pas së cilës e tretë, të katërt, pestë, gjashtë dhe sedmoosomnicheniot përdorur forcë të tepruar, me dhunë të shtrirë në tokë, duke goditur viktimat këmbët e Boshkovski dhe mbajtjen duart.

E njëjta keqtrajtuar, frikësuar dhe fyer me fjalët “Shefi më tha, shefi më tha tetë vjet nuk do të kandidojë larg”, “Le plehra shtrirë”, “Eja tani le të leh kundër kokë”, “Nënë-fucker”: “Eja ti moment “,” ka ardhur momenti për ta bërë atë “,” qij grua “dhe fjalë të tjera vulgare dhe mallkime ndaj nënës së tij, gruan dhe fëmijët, dhe në ato momente tretoosomnicheniot u shpreh ai dhe armë në faqe majtë, duke drejtuar fjalët e tij” ditës nuk mund të shohin. ”

Kjo nuk ishte fundi. Pastaj vendoset menjëherë në një tualet polak përballet derën e tualetit dhe në atë pozicion është mbajtur për më shumë se gjysmë ore, në mënyrë që ajo mund të regjistrohen nga media, të cilët ishin të informuar në lidhje me ngjarjen.

Sipas kësaj, nuk është e vështirë të konkludohet se dëmtuar Ljube Boshkovski u shkaktuar vuajtje mentale direkt u ul dinjitetin njerëzor dhe personalitetit dhe të diskriminuar për arsye politike. Në fakt, eksperti për gjendjen e tij psikologjike në atë kohë, të marra në rastin e konfirmon këtë.

Për të përfunduar. Zyra e Prokurorit Publik për krime të lidhura dhe të cilat dalin nga përmbajtja e përgjimit të paligjshëm të komunikimeve nga dita në ditë të hapur një urdhër për kryerjen e hetimeve ndaj shtatë personave të premten të dyshuar për kryerjen e një krimi M achenje dhe trajtimit tjetër mizor, çnjerëzor ose poshtërues dhe dënimin e Art. 142 paragrafi 1 të Kodit Penal.

Kundër të gjithë personave të cilët janë të punësuar në Ministrinë e Brendshme të Gjykatës Themelore Shkup 1 do të paraqitet një propozim për shqiptimin e masës parandaluese – ndalimin për të kryer aktivitete të caktuara të punës në lidhje me krimin. Kjo masë parashikohet në nenin 146 paragrafi 1 pika 7 të Ligjit për procedurë penale dhe ne besojmë se në këtë pikë është e nevojshme në përgjigje të shtetit për veprat për të cilat ekziston dyshimi i bazuar se të dyshuarit e kryer”, tha prokurorja Fatime Fetai

Gjithashtu lexo

Kuvendi duhet të votojë për shkarkim të Zvërlevskit

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot duhet të mbajë vazhdime të tre seancave midis të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *