Home / Lajme / Maqedoni / Qytetarët paguajnë miliarda euro ne pikat pagesore dhe përsëri rrugët janë të shkatruara

Qytetarët paguajnë miliarda euro ne pikat pagesore dhe përsëri rrugët janë të shkatruara

Sipas Ndërmarrjes publike për Rrugë Shtetërore, respektivisht Programit qeveritar për planifikim, ndërtim, rekonstruim, rehabilitim, mirëmbajtje dhe mbrojtje të rrugëve shtetërore për periudhën 2013-2017 realizohen po aq të ardhura sa dhe të dalura për jetësimin e planeve infrastrukturore, njofton PORTALB. Bëhet fjalë për gjithsej 67.544.000.000 denarë për periudhën 2013-17, edhe atë: 8.099.000.000 den në vitin 2013:
12.230.000.000 den në 2014;
13.759.000.000 den në 2015;
14.624.000.000 den në 2016 dhe
18.832.000.000 den në vitin 2017. Si të ardhura këto shuma mblidhen nga pikë-pagesat rrugore, taksat rrugore, regjistrimet e automjeteve, akcizat e derivateve të naftës etj(Figura 1). Ndërsa harxhohen për paga të punëtorëve, materiale, investime, softuer etj(Figura 2).
Figura_1

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *