Home / Kryesoret / Skandal – Nxënësve shqiptar ju imponohet mësimi Bibla krishtere, ndërsa Kurani lihet anësh!

Skandal – Nxënësve shqiptar ju imponohet mësimi Bibla krishtere, ndërsa Kurani lihet anësh!

Një skandal tjetër po e tronditë Maqedoninë. Në shkollat e Maqedonisë me mësim në gjuhën shqipe, nxënësit shqiptar të cilët janë kryesisht musliman ne shkollen fillore ju imponohet dhe ju preferohen mësimet Biblike për zgjedhjen e problemeve të tyre jetësore shkruan Zhurnal Maqedoni.

Më këtë nxënësit shqiptar të cilët i takojnë kryesishtë fesë islame janë të detyruar që të marin shembujt nga Bibla për shkak se tekstet shkollore të hartuara nga profesorët progandojnë fenë krishtere dhe besimin në Bibël duke diskriminuar religjionet tjera përfshirë këtë edhe fenë Islame.

Me këtë në tekstet shkollore në Maqedoni arsimtarët shqiptar përdorin tekstet shkollore ku qartë propagandohet mësim-besimi fetar krishter duke e mbështetur Biblën.

Deri më tani ndaj këtij skandali nuk ka reaguar asnjë drejtor i shkollave të Maqedonisë dhe as prindërit të cilëve ju bëhet padrejtësi e madhe pasi ju impnohet përmes shembujve të mësohet Bibla dhe jo feja e tyre Islami.

Ndryshe, Bibla u shkrua për një periudhë prej më shumë se 1.600 vjetësh. Shkrimtarët e saj jetuan në epoka të ndryshme dhe ishin të shtresave të ndryshme shoqërore. Disa ishin bujq, peshkatarë dhe barinj. Të tjerë ishin profetë, gjykatës dhe mbretër. Luka, një shkrimtar i Ungjillit, ishte mjek. Por, ndonëse shkrimtarët kishin formime të ndryshme, Bibla është e harmonishme nga fillimi deri në fund.

Sipas Biblës krishtere , Krijuesi ynë është Perëndia Jehova,ndërsa sipas librit të shenjtë Kuranit, Krijuesi ynë është Allahu xh.sh

Ndryshe, Maqedonia është shtetë sekular ku feja është e ndar nga shteti, mirpo shembujt në tekstet shkollore në gjuhën shqipe dëshmojn se religjionet krishtere imponohen dhe sugjerohen shkruan Zhurnal Maqedoni.

Maqedoni si shtet “ilacin” e problemeve të qytetarëve e ka gjetur tek religjionet që është absurditet i madh.

BIBLA5

Gjithashtu lexo

“Ftohje” e raporteve Serbi – Maqedoni

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ka theksuar se tërheqja e gjithë personelit të Ambasadës serbe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *