Home / Kryesoret / Mbi 100 të burgosura prej sot në grevë urie

Mbi 100 të burgosura prej sot në grevë urie

Në burgun e Idrizovës, 106 të burgosura kanë paralajëmruar se do të fillojnë grevën e urisë. Ata kanë vendosur të ndërmarrin këtë hap, pasi që kanë marrë letër nga presidenti Gjorge Ivanov, në të cilën ai shpjegon se nuk do ti falë.

Ivanov, në letrën shpjegon se vendimin për abolim e ka sjellë për të mirën e gjithë qytetarëve të Maqedonisë dhe në interes të shtetit.

Ai i ka drejtuar të burgosurit të dërgojnë lutje deri tek ai, por nga gjykata që ka sjellë dënimin.

Në ndërkohës rreth 2000 të burgosur nga pothuajse të gjitha burgjet e vendit presin që presidenti të u përgjigjet peticionit, nëse do të ul dënimet ose do t’i falë.

Të burgosurit paralajmërojnë se nëse nuk do të falen nuk do të votojnë në zgjedhjet.

Gjithashtu lexo

MOSPASTRIMI NË KOHË I DEPONISË HELMOI TETOVARËT – VIDEO

Gjatë të shtunës mbrëma dhe ditës së diel nga deponia në dalje të Tetovës ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *