Home / Lajme / Maqedoni / Një aeroplan ushtarak grek ka shkelur hapësirën maqedonase

Një aeroplan ushtarak grek ka shkelur hapësirën maqedonase

Aviacioni maqedonas po kontrollon nëse sot nga ora 10 e 30 deri në ora 10 e 50 një aeroplan ushtarak grek është futur në hapësirën ajrore të Republikës së Maqedonisë, transmeton TetovaSot.

Në afërsi të kufirit midis Maqedonisë dhe Greqisë në mënyrë vizuale janë vërejtur aeroplan që kanë fluturuar mbi Idomeni, por në bazë të vëzhgimit vizual nuk mundet që të vërtetohet nëse njëra prej aeroplanëve kanë udhëtuar pa matjet precize prej institucioneve kompetente.

Ashtu si njoftoi raportuesi i MIA nga Gjevgjelia, disa aeroplan grek dhe katër helikopter në periudhën e caktuar tri herë kanë fluturuar mbi kufirin në pjesën e kampit në Idomeni me qëllim që të bëjnë presion mbi refugjatët, në korniza të ushtrimit ushtarak.

Gjithashtu lexo

Foure mbështet reformat në OBRM-PDUKM (Foto)

Ish-euroambasadori në Maqedoni, Erwan Foure, përmes një shënimi të shkurtër në Maqedoni, ka përshëndetur iniciativën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *