Home / Kryesoret / Sa shqiptarë u vranë te Monopoli në Tetovë?

Sa shqiptarë u vranë te Monopoli në Tetovë?

Profesori Vebi Xhemali ka publikuar emrat e personave të vrarë tek Monopli i Tetovës.

-Tefik Terziu nga Tetova i vrarë në Monopol.
-Rexhep Rexhepi, Pallaticë e Epërme i vrarë në Monopol.
-Nebi Ahmeti, Poroj, i vrarë në Monopol.
-Shaip Cena i vrar në Monopol.
-Tefik Islami nga Strazha i vrarë në Monopol.
-Mehmeti Bajrami, nga Veshalla i vrarë në monopol.
-Ramadan Dani i Kadrisë nga Veshalla i vrarë monopol.
-Mehdi Qerim Osmani, nga Brodeci, i vrarë në Monopol
-Zenel Shadan Emini nga Brodeci i vrarë në Monopol.
-Bajram Musa Idrizi f. Brodec i vrarë në Monopol.
-Ramadan Kadri Iljazi nga Brodeci, i vrarë në Monopol.
-Mehmet Bajrami nga Brodeci i vrarë në Monopol.
-Sabri Sejfulai nga Brodeci i vrarë në Monopol.
-Ilmi Miletina nga Miletina u vrarë në Monopol.
-Selajdin Rushani nga Tetova i vrarë në Monopol…?
-Bilall Rexhepi i vrarë në Monopol…….?
-Isni Sejfullahi nga Çollopeku i zhdukur në Monopol.
Jashtë monopolot
-Murtezan Dauti kamnjan i vrarë në Sarqinë.
-Sabri Ziberi Strmnicë, i vrarë në Saraqinë
-Nebi Muharemi nga Zhelina u vra në zhelinë.
-Elmas Elmazi nga Miletina u vra në Grupçin.

Jusuf Paligradi nga Sveta Petka, ka masakruar një numër të madh të burgosurish shqiptarë në Monopolin e duhanit.?.

– Ymer Enverit, Izmit Bajramit, Hashimit me babain e Sabitit, Fetahun dhe Ramadanin, me djemtë i kanë vrarë në Monopol të duhanit në Tetovë më fillim të vitit 1945, për këto shënime të fundit, nuk kemi të dhëna të sakta.

-Në Tetovë u vranë 400 shqiptarë u arrestuan 1.200 vetë, u zhdukën 200 të rij.
(Shënime të mbledhura nga tereni, vetë autori, V. Xhemaili)

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *