Home / Kryesoret / Evropa e shqetësuar nga sjellja e policisë maqedonase ndaj refugjatëve

Evropa e shqetësuar nga sjellja e policisë maqedonase ndaj refugjatëve

Këshilli i Evropës është i shqetësuar për shkak të akuzuarve për tretmanin e keq ndaj refugjatëve nga ana e policëve maqedonas në kufirin me Greqinë dhe është për sjelljen më të mirë të atyre policëve, thuhet në raportin e publikuar të mërkurën, transmeton TetovaSot.

Deputeti special i sekretarit të përgjithshëm të Këshillit të Evropës për refugjat që ishte në Misionin në Greqi dhe Maqedoni gjatë muajit mars, shpreh shqetësimin për shkak të “akuzave për veprimin e keq të policisë në kufirin maqedonas”.

Këshilli i Evropës rekomandon që t`i ndihmohen qeveritarëve maqedonas për ta përshtatur këtë personel me qëllim që të garantoje se “kufiri me Greqinë mbikëqyret në pajtueshmëri me obligimet e vendit në respektimin e të drejtave të njeriut

Gjithashtu lexo

Shkarkohet Zvërlevski, me 64 vota për dhe asnjë kundër

Kuvendi i Maqedonisë, pas debateve disajavëshe maratonike të deputetëve VMRO-DPMNE-së, e shkarkoi kryeprokurorin publik Marko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *