Home / Kryesoret / Gjykata Kushtetuese stopon veprimet për zgjedhjet më 5 qershor

Gjykata Kushtetuese stopon veprimet për zgjedhjet më 5 qershor

Gjykata Kushtetuese ka pranuar iniciativën e BDI-së, që e ka ngre deputeti Talat Xhaferi, me të cilën kontestohet vendimi për shpërbërjen e Kuvendit si antikushtetuese, transmeton Portalb.

Deri të vendimi final gjykata ka caktuar masë kohore, që do të thotë se stopon veprimet që dalin nga vendimi i kontestueshëm, përfshirë edhe vendimin për zgjedhjet dhe të tjera.

……………………………………………………………………………………….

Në seancën e Gjykatës Kushtetuese që po mbahet në këto momente, kryetarja e Gjykatës, Elena Gosheva tha se do të bëjë precedent dhe do ta pranojë iniciativën e BDI-së për shqyrtimin e ligjshmërisë së vendimit për shpërbërjen e Kuvendit.

Arsye për këtë, thotë ajo, është gjendja aktuale dhe kriza politike, për të cilën ende nuk ka zgjidhje.

Për ora 13 është caktuar të ketë brifing për gazetarët në hapësirat e Gjykatës Kushtetuese

Gjithashtu lexo

Policia me apel ndaj lokaleve të natës – (VIDEO)

Muajt e verës janë karakteristike kur në  shumë lokale hotelerike frekuentohen gjatë orëve të natës, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *