Home / Lajme / Botë / Ngrënia dhe pirja me harresë gjatë agjërimit në Ramazan

Ngrënia dhe pirja me harresë gjatë agjërimit në Ramazan

Ngrënia dhe pirja me harresë gjatë agjërimit në Ramazan

Një njeri e ka pyetur të Dërguarin e Allahut s.a.v.s.: “O i Dërguar i Allahut, kam ngrënë dhe kam pirë ujë me harresë deri sa kam qenë agjërueshëm. Muhamedi a.s. i ka thënë: Të ka ushqyer Allahu, dhe të ka dhënë me pi ujë Allahu.” (E ka regjistruar Ebu Davudi)

Në koleksionin e Davudit me Ismadit Sahih teksti i hadithit është: …plotësoje agjërimin tënd, sepse Allahu të ka ushqyer dhe të ka dhënë ujë me pi, e nuk ke nevojë me plotësuar këtë ditë. Kjo ka qenë dita e parë e Ramazanit.

Derisa një grua ka qenë me të Dërguarin e Allahut s.a.v.s. e cila duke ngrënë e ka ndërprerë ushqimin, e Muhamedi a.s. i thotë: Çka ke? Ajo i thotë: Kam qenë agjërueshëm dhe kam harruar. Një njeri aty pranë i thotë: Po tani pasi që je ngopur? Muhamedi a.s. i thotë vazhdoje dhe plotësoje agjërimin, se kjo është furnizim me të cilin të ka ushqyer Allahu. (E ka regjistruar Ahmedi)

Gjithashtu lexo

Dy terroristë hidhen në erë në Turqi

Dy terroristë nga organizata ekstremiste dhe e ndaluar “Partia maoiste komuniste” u ngritën në erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *