Home / Kryesoret / Dy universitetet shqiptare vazhdojnë bashkëpunimin

Dy universitetet shqiptare vazhdojnë bashkëpunimin

Universiteti i Tetovës dhe i Tiranës vazhdojnë bashkëpunimiun e tyre edhe më tej madje kjo është bërë edhe nëshkrimin e një marrëveshje të re mes dy universiteteve. Këtë e kanë konfirmuar rektorët e dy universiteve Vullnet Ameti dhe Mynyr Koni. Me këtë rast rektori i Universitetit të Tetovës Vullnet Ahmeti, është shprehur se  nënshkrimi i marrëveshjes mes dy universiteteve edhe ajo marëveshje ka qenë e nënshkrauar më herët ku sot përsëri e nënshkruajtëm me shumë pika të frytshëme, për ngritjen e vlerave tona akademike dhe arsimore si dhe shkencore, nënvizoi Ahmeti.

“Universitetet tona në të ardhmen do të realizojn shumë projekte të përbashkëta duke filluar nga mobiliteti i studentëve, mobiliteti i petagokëve realizimi dhe përkushtimi në projekte të përbashkëta në hulumtime shkencore“, deklaroi rektori i Universitetit të Tetovës Vullnet Ahmeti, transmeton Televizioni Koha.

Në ndërkohë, rektori i Universitetit të Tetovës Mynyr Koni tha se bashkëpunimi do të jetë për disa cikle të studimit.

“Me shumë kënaqësi sapo nënshkruam me rektorin e universiteti profesor  Vullnetin ,  një marëveshje të re bashkëpunimi me një afat të caktuar për tu forcuar, bashkpunimi midis mobilittit të stafit akademike të gjithave niveleve akademike ciklit parë, dytë, tretë, mobilitetin e studentëve kryesishtë të ciklitë të dytë dhe të tretë, hodhëm iden për ngritejn e programeve  të përbashkëta të ciklit tret të doktoraturave për mbështetje të kualitativit të stafit akademik, dhe për pjesmarje në projekte të ndryshëme kombëtare, bilterale dhe ndërkombëtare”, tha Mynyr Koni, rector i sapozgjedhur i Universitetit të Tiranës, transmeton Televizioni Koha.

Ky bashkëpunim mes dy universiteteve shtë vendosur që në fillim të hapjes së universitetit të Tetovës dhe vazhdon sot e kësaj dite. /Tv Koha/

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *