Home / Lajme / Maqedoni / Edhe policia e Tetovës me kamera

Edhe policia e Tetovës me kamera

Edhe Policia e Tetovës shumë shpejt do të promovojë projektin “Sistemi Mobil për xhirim me kamera”, që do të shfrytëzohet për realizimin e disa qëllimeve. Në mesin e këtyre qëllimeve është edhe dokumentimi i veprimeve të pjesëtarëve të policisë kur ndërmeren veprime zyrtare, të sigurojë ligjëshmëri në veprimin e pjesëtarëve të policisë, që të evitohen lëshimet në punën e pjesëtarëve të policisë përmes shfrytëzimit të materialit të xhiruar për analizë, trajnim dhe avancim të veprimtarisë policore.Poashtu në mesin e këtyre qëllimeve është edhe kontrollimi i punës së pjesëtarëve të policorë nga ana e eprorëve të tyre, preventive për keqpërdorime dhe korupcion,  si dhe vërtetimin e bazuar të  ankesës së qytetarëve.“Para se të fillojë në prkatikë ky aktivitet, planifikohet trajnim adekuat për pjesëtarët e policisë, të cilët do ta shfrytëzojnë këtë system për xhirim, në kuadër të së cilit do të njihen me procedurën për bartjen e materialit të xhiruar, shqyrtimin dhe ruajtjene  të njejtit.

Kjo medotë e re e punë ss policisë me kamera, pritet që të mundësojë përmirësim të shkallës së bazës të veprimit të ndërmarrë nga ana e policisë, me qëllim që në mënyrë ligjore të zbatohen përgjegjësitë që kanë ata, thonë nga policia e Tetovës.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *