Home / Kryesoret / UKM, Rektorati në mbledhje të jashtëzakonshme

UKM, Rektorati në mbledhje të jashtëzakonshme

Rektorati i Universitetit Kirili dhe Metodi (UKM) ka filluar seancë të jashtëzakonshme, ku përballet Plenumi Studentor me Parlamentin Studentor rreth zgjedhjeve studentore, të cilat u mbajtën disa ditë më parë të shoqëruara me tensione dhe parregullsi.

Plenumi Studentor kërkon që zgjedhjet të shpallen ta pavlefshme ndërkohë që dekanët japi propozime se si të zgjidhet kjo situatë.

Paraprakisht, Plenumi Studentor kundërshtoi këto zgjedhje, me arsyetimin se nuk ka patur lista zgjedhore, vula në fletëvotime, pulte votimi, kurse kutitë e votimit ishin të mbuluara me letra të bardha.

Plenumi organizoi edhe protesta për të penguar zgjedhjet, ndërkaq edhe policia e shpërndarjes së shpejtë ndërhyri, duke maltretuar disa studentë, veprim që shkaktoi reagime të ashpra të spektrit civil dhe politik

Gjithashtu lexo

Policia me apel ndaj lokaleve të natës – (VIDEO)

Muajt e verës janë karakteristike kur në  shumë lokale hotelerike frekuentohen gjatë orëve të natës, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *