Home / Kryesoret / Debati për ribalancin nesër fillon në Komisionin kuvendor amë

Debati për ribalancin nesër fillon në Komisionin kuvendor amë

Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, nesër fillon debati rreth ribalancit të Buxhetit për vitin 2016, i cili propozohet që të sigurohen mjete për dëmshpërblim të plotë të dëmeve nga përmbytjet e 6 gushtit të këtij viti.

Me ribalancin, rreth të cilit fillon debati në Komisionin kuvendor për finаncim dhe buxhet, propozohet sigurim i 36,4 milionë eurove shtesë për dëmshpërblim të plotë të përmbytjeve.

Të ardhurat në Buxhet janë të pandryshuara dhe mbeten në nivel të projeksionit prej 174.291 milionë denarëvе. Të ardhurat rriten nga 195.472 milionë denarë në 197.410 milionë denarë, ndërsa rritet edhe deficiti buxhetor prej 3,6 në 4 për qind dhe do të arrijë 23.119 denarë, në vend që 21.181 milionë denarë.

Ky është ribalanci i dytë i Buxhetit këtë vit, i cili është bërë në korrik të këtij viti.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *