Home / Kryesoret / FMN: Vjetërsimi i popullatës paraqet problem për Greqinë

FMN: Vjetërsimi i popullatës paraqet problem për Greqinë

 Popullata në shtetet më të dobëta të eurozonës, si Greqia, Spanja, Portugalia dhe Italia, po vjetërsohet dhe ata janë drejtuar para një problemi të madh demografik, tregon raporti i Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN).

Siç shkruan gazeta greke “Imersija”, Fondi është i shqetësuar sepse vjetërsimi i popullatës në këto vende do të reflektojë në prodhimin e fuqisë së re punëtore dhe kjo ndodhë në momentin kur janë drejtuar para borxheve të mëdha financiare.

Sipas të dhënave të FMN-së, mosha mesatare e popullatës evropiane do të rritet në 20 vitet e fundit, në llogari në çka mesatarja e pensionistëve (mbi 65 vjet) do të rritet më shpejtë nga ai në potencialin punues të moshës midis 15 deri në 64 vjet.

Gjithashtu lexo

Qytetarët çdo ditë e më shumë revoltohen me pamjen trishtuese të Tetovës{VIDEO}

Qytetarët çdo ditë e më shumë revoltohen me pamjen trishtuese të Tetovë ,ku dhe të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *