Home / Kryesoret / Konferencë për shpenzimin e mjeteve publike

Konferencë për shpenzimin e mjeteve publike

Hapja e të dhënave për shpenzimin e mjeteve publike – përvoja nga rajoni dhe gjendja në Maqedoni” është tema e konferencës së sotme që e organizoi Qendra e Maqedonisë për Bashkëpunim Ndërkombëtar (QMBN).

Në konferencë do të prezentohen përvoja të Shqipërisë, Sllovenisë dhe Bullgarisë. Gjendja në Maqedoni do të shqyrtohet përmes kornizës ligjore, indeksit të transparencës buxhetore dhe përmes disa shembujve të grumbullimit të të dhënave prej institucioneve.

Konferenca do t’i hapë çështjet për atë si dhe sa qytetarët mund të informohen për shpenzimin e parave të tyre dhe sa janë të hapura të dhënat për Buxhetin e RM-së.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *