Home / Kryesoret / Prof.Vdovisnki: Është e madhe mundësia që vërshimi të ketë nxitur tërmetin

Prof.Vdovisnki: Është e madhe mundësia që vërshimi të ketë nxitur tërmetin

Profesori Shimon Vdovisnki nga Universiteti Majami në Florida për portalin enauka.mk dha disa sqarime shkencore për lidhjen midis vërshimeve në vitin 1962 dhe tërmetin katastrofal në vitin 1963, transmeton TetovaSot.

“Po, në secilin rast ky është një observim interesant, teoria ime për këtë se shirat e vërshueshme mund të janë arsye për tërmete ka të bëjë vetëm me rajonet malore në konvencionin e mjediseve tektonike, ku dy pllaka tektonike përplasen. Maqedonia gjendet në një mjedis të tillë të konvergcionit dhe ashtu si mund të vërej epiqendra gjendet relativisht në një rajon malor. Për këtë arsye është e madhe mundësia që vërshimi dhe erozioni të nxisin stresin në korën e tokës duke nxitur një tërmet katastrofal”, deklaroi Vdovinski

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *