Home / Lajme / Botë / Snouden është fshehur mes refugjatëve në Hong-Kong

Snouden është fshehur mes refugjatëve në Hong-Kong

“Informatori” amerikan dhe ish-zbuluesi, Eduard Snouden pas publikimit të dokumentave të besueshme, ka kërkuar që të strehohet në Hong-Kong, mes refugjatëve.

Snouden më 23 maj ka dhënë dorëheqje në Agjencianë nacionale të sigurisë (NSA) dhe ka udhëtuar drejt Hong-Kongut dhe nga atje ka filluar të publikojë të dhëna të besueshme për programet globale për përcjellje, me çka ka shkaktuar një nga skandalet më të mëdha me publikim të informacioneve të fshehta në historinë amerikane.

Raporti i publikuar sot në “Nju-Jork Tajms” tregon se Snouden ka kërkuar strehimore mes 11.000 azilantëve në Hong-Kong. Pjesa më e madhe e tyre të detyruar të jetojnë në lagje prej kartoni, për shkak të së cilës, askush mes tyre nuk do ta kërkonte njërin nga refugjatët më të njohur amerikanë.

Gjatë fshehjes, ai ka qëndruar tek të paktën katër refugjatë. Të gjithë prej tyre kanë qenë klientë të avokatit Robert Tiba, i cili i ka ndihmuar Snoudenit që të fshihet.

Gjithashtu lexo

Nga shtatori çerdhet me dy ndërrime, ja oraret

Nga shtatori çerdhet do të fillojnë të punojnë me dy ndërrime. Kështu njoftoi sot ministra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *