Home / Kryesoret / Vazhdon gjykimi për “Lagjen e Trimave”

Vazhdon gjykimi për “Lagjen e Trimave”

Gjykimi për rastin “Lagjja e Trimave” vazhdon sot në sallën e madhe të Gjykatës Supreme.

Pasi që përfundoi marrja në pyetje e dëshmitarëve të mbrojtur, seanca gjyqësore vazhdon me procedurë dëshmuese dhe ëhtë e hapur për opinionin.

Më 9 dhe 10 maj të vitit 2015 në Lagjen e Trimave në Kumanovë një grup i armatosur u ndesh me forcat e sigurimit. Nga të shtënat jetën e humbën tetë policë nga njësitë specia.e të MPB-së ndërsa 14 të tjerë u plagosën. U vranë edhe dhjetë person nga grupi i armtour.

Rasti më vonë iu bashkangjit rastit “Vetëtima” në të cilin po zhvillohet procedurë kundër tetë personave ndihmues të grupit të armatosur nga Lagjja e Trimave.

Të gjithë të akuzuarit në gjykime u deklaruan të pafajshëm.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *