Home / Shëndeti / 12 raste të reja të kancerit në gji diagnostifikohen në Pehcevë

12 raste të reja të kancerit në gji diagnostifikohen në Pehcevë

Shtëpia e shëndetit në Pehcevë këtë vit ka diagonostifikuar 12 paciente të reja me kancer në gji, më e reja është 22 vjece ndërsa më e moshuara 60 vjece, njofton Zhurnal që sipas mjekes Vesna Ilievska nga shtëpia e shëndetit atje numri i pacienteve është në rritje dhe kjo gjë është shqetësuese.

Kjo evidencë është vetëm nga mamografia në Pehcevë, besoj se numri i të prekurave në rajon është akoma më i madh por nuk ka të diagnostifikuar për shkak se mamografia në Berovë nuk punon për momentin, thekson Ilievska.

Dua të apeloj tek të rinjtë tek femrat madje edhe ato 15 vjece të bëjnë eko të gjirit sepse edhe këtu kemi patologji e që ka probleme të shumta jo vetëm kanceri po lloje të ndryshme të cistave që mund të shërohen duke mos rezikuar jetën, pacientet duhet të marin si detyrim këtë gjë, sqaron më tej Dr. Ilievska, transmeton Zhurnal.images

Gjithashtu lexo

Barishtja e Qepujkave – Bima me Vlera të Pafundme

Edhe pse njihet me emër Italian, Erba cipollina, pra barishtja e qepujkave, bimën aromatike me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *