Home / Lajme / Artistët me sindromin Daun. Maqedonia nuk bën asgjë për ta

Artistët me sindromin Daun. Maqedonia nuk bën asgjë për ta

Nikolla Stojanovski me 12 vitet e tij, përgatit maska gipsi, kurse Elizabeta Petkovska përgatit stoli nga fijet e perit dhe rruazat. Të prekur me sindromin Daun, ata krijojnë vepra dhe kërkojnë vend se ku t’i ekspozojnë kreativitetet e tyre.

Sipas Tv Nova, Deri tani, shteti është treguar i shurdhër ndaj kërkesave të tyre për të hapur një Qendër, ku do të shoqërohen personat me sindromin e Daunit dhe do t’i ekspozojnë veprat e tyre.

Për problemet e tyre, flasin edhe nënat e tyre. Tetori është muaji i sindromit të Daunit, por ata nuk duan që vetëm njëherë në vit të dëgjohet për ta.

Gjithashtu lexo

VMRO nis fushatë, Maqedonia do të ketë probleme me marrëveshjen me Bullgarinë

Komiteti Qendror i partisë opozitare maqedonase VMRO-DPMNE ka thënë se takimin e fundit është diskutuar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *