Home / Kryesoret / Gjatë vitit 2015, 24.000 shqiptar janë shpërngulur nga Maqedonia në Gjermani
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gjatë vitit 2015, 24.000 shqiptar janë shpërngulur nga Maqedonia në Gjermani

Në vitin 2015 është hetuar një rritje dramatike e shpërnguljes nga Maqedonia për në Gjermani dhe pastaj numri i shtetasve të Maqedonisë që jetojnë në këtë vend arriti në mbi 95.000 njerëz.

Duke e pasur parasysh atë se në vitin 2009, numri i shtetasve të Maqedonisë në Gjermani ka qenë 62.900 njerëz, kjo nënkupton gjatë gjashtë viteve nga viti 2009 deri në vitin 2015, 32.700 shtetas të Maqedonisë e kanë lëshuar vendin e tyre dhe janë vendosur në Gjermani.

Gjatë vitit 2015 rreth 24.000 shtetas të Maqedonisë kryesisht shqiptar janë shpërngulur në Gjermani. Gjysma e tyre kanë ngel që të jetojnë atje, ose gjithsejtë 12.100 persona.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *