Home / Kryesoret / Hulumtuesit gjithnjë e më afër së vërtetës për fatin e Amelia Erhart
FILE - In this undated file photo, Amelia Earhart stands next to a Lockheed Electra 10E, before her last flight in 1937 from Oakland, Calif., bound for Honolulu on the first leg of her record-setting attempt to circumnavigate the world westward along the Equator. American aviator Earhart’s disappearance in 1937 is among aviation’s most enduring mysteries. Earhart, the first female pilot to cross the Atlantic Ocean, vanished over the Pacific with Fred Noonan during an attempt to circumnavigate the globe. Seven decades later, people are still transfixed with the mystery. Theories range from her simply running out of fuel and crashing to her staging her own disappearance and secretly returning to the U.S. to live under another identity. (AP Photo/File)

Hulumtuesit gjithnjë e më afër së vërtetës për fatin e Amelia Erhart

 Avanturierja Amelia Erhart, e njohur so gruaja e parë e cila tentoi vetë të fluturojë botën me aeroplanin e saj, vdiq në në ishull të vetmuar, zbulojnë hulumtuesit nga Grupi internacional për sqarim të fatkeqësive ajrore (TIGHAR).

Amelia Erhart në vitin 1937 me sukses arriti të fluturojë mbi Atlantik, por gjatë tentimit për ta vazhduar fluturimin e vet përmes Oqeanit paëqsor, u zhduk. Prej atëherë humbet çdo gjurmë rreth saj, deri më tnai.

Hulumtuesi nga TOGHAR, Rik Gilespi, duke iu referuar dokumenteve dhe dëshmive të shumta, pohon se ajo prehet në ishullin e Paqësorit, Nikumaroro, ku para disa viteve u gjetën edhe mbetjet e aeroplanit të pilotes Erhart.

Për vitin e ardhshëm 2017 është planifikuar ekspeditë shkencore-hulumtuese, në mënyrë që të përfundohet gjurmimi për vendin e prehjes së avaturieres së guximshme.

Gjithashtu lexo

Gjenden eshtra njeriu në një shpellë në Gostivar – (VIDEO)

Gjatë hulumtimeve të bëra në një shpellë në Malin e Thatë, në afërsi të fshatit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *