Home / Lajme / Maqedoni / Kështu do të duken paratë e reja prej 200 dhe 2000 denarë

Kështu do të duken paratë e reja prej 200 dhe 2000 denarë

auto_2000-denare1476690074

Në Maqedoni do të dalin kartëmonedhat e reja për vlerën 200 denarë dhe 2000 denarë që deri tani nuk kanë ekzistuar.

Këto kartëmonedha do të dalin në treg nga Banka Popullore e Maqedonisë që nga janari i vitit 2017 dhe do të shtypen gjithësejt nga 10 milion monstra.

Nga Banka Popullore e Maqedonisë thonë ”ështe zgjedhur kompanija që do të shtyp këto kartëmonedha dhe deri tani është nënshkruar marrëveshja. Do të shtypen nga 10 milion kopje të të dy shumave. Sipas dinamikës së punës, pritet që këto kartëmonedha të dalin në qarkullim për përdorim që nga janari i vitit të ardhshëm.” thonë nga BPM.

Gjithashtu lexo

Tym, zjarr e mbeturina në komunat shqiptare, politikanët bëhen gati për fushatë,rinia pa shpresa

Partitë shqiptare në Maqedoni kanë filluar përgatitjen për fushatën e zgjedhjeve lokale të cilat pritet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *