Home / Kryesoret / Mori detyrën drejtori i ri i Qendrës për Menaxhim me Kriza, Agron Buxhaku

Mori detyrën drejtori i ri i Qendrës për Menaxhim me Kriza, Agron Buxhaku

Agron Buxhaku,magjistër i marrëdhënieve ndërkombëtare , një ndër politikanët e shquar në skenën politike shqiptare, i njohur si një intelektual me aftësi diplomatike dhe poliglot, mori detyrën e re të besuar nga BDI, Drejtor i Qendrës për Menaxhim me Kriza. Në skenën politike në Maqedoni, z.Buxhaku u aktivizua pas konfliktit të vitit 2001 , sëpari si zëdhënës i nismës së pasuksesshme të Këshillit Kordinues i partive politike shqiptare të inicuar nga Ushtria Çlirimtare Kombëtare , e pastaj si zëdhënës i BDI-së, partisë të formuar nga udhëheqësit e UÇK-së. Gjatë karrierës së vetë politike, z. Buxhaku ka kryer këta funksione , z.Buxhaku ka kryer disa funksione : nën kryetar parlamenti, �Ministër i Transportit dhe Lidhjes, Drejtor/ themelues i Qendrës për Menaxhim me Kriza, �2 mandate deputet, Ambasador i RM-së në Francë dhe UNESKO. Në të gjitha këta detyra ai njihet për qëndrueshmëri , stabilitet dhe profesionalizëm gjatë kryerjes së detyrës.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *