Home / Kryesoret / Një fond prej 25 milionë euro do t’u vihet në dispozicion komunave për projekte infrastrukturore

Një fond prej 25 milionë euro do t’u vihet në dispozicion komunave për projekte infrastrukturore

Me ndihmën e Bankës Botërore janë siguruar 25 milionë euro të cilat do të mund të shfrytëzohen nga komunat për projekte infratrukturore. Krediti është me terma të butë, 3 vjet grejs periudhe dhe kamatë të ulët për shlyerje deri në 10 vjet. Komunat kanë afat të konkurojnë me projektet e veta deri në 7 nëntor

Kjo nuk është hera e parë që qeveria në bashkëpunim me Bankën Botërore ofron kredi të këtilla. Deri tani janë shfrytëzuar 56 milionë euro për 70 projekte të ndryshme si: ndërtimi i rrugëve lokale, ujësjellës, kanalizime, shkolla, kopshte etj.

Lëvrimin e 25 milionë euro e bëri të ditur ish-kryeministri Nikolla Gruevski, sot, gjatë promovimit të 10 titujve të përkthyer nga literatura botërore.

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *