Home / Kuriozitete / Plazhi më i vecantë në botë

Plazhi më i vecantë në botë

Plazhi me guacka ndoshta ështëplazhi më i veçantë në botë. Ndryshe nga gjithë plazhet e tjera ai në vend të rërës është i mbuluar tërësisht nga guackagjë që i fal atij një bukuri të pakrahasueshme.

Plazhi me guacka ndodhet në pjesën perëndimore të Autralisë, dhe në fakt është njëri nga dy plazhet e vetme të tilla në botë, që janë të mbuluara plotësisht me guacka.

Shtresa e guackave në disa vende të plazhit është e thellë deri në 10 metra, ndërsa miliona guacka dikur janë shfrytëzuar për ndërtimin e objekteve të afërta, para se ky plazh të vihej nën mbrojtjen e UNESCO-s si pasuribotërore254222

Gjithashtu lexo

Qyteti ku askush nuk punon pas të mërkurës (Foto)

Pas 730 kilometrave udhëtim nga Stambolli, ju do të shkelni brigjet veriore të Turqisë, ku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *