Home / Kryesoret / “Revolucioni Shumëngjyrësh” në protestë para Gjykatës Themelore

“Revolucioni Shumëngjyrësh” në protestë para Gjykatës Themelore

Kanë filluar protestat në përkrahje të aktivistit të “Revolucionit Shumëngjyrësh”, Pavle Bogoevski, para Gjykatës Themelore Shkupi 1 përderisa po zhvillohet edhe seanca gjyqësore për Bogoevskin. Përndryshe Bogoevski është dënuar me shumën prej 50 eurosh sipas ligjit për pastërti, i cili ka hedhur ngjyrë drejt ndërtesave të institucioneve të vendit gjatë protestave të “Revolucionit Shumëngjyrësh”.

Në gjykim do të marrin pjesë edhe përfaqësues të Komitetit Helsinkit dhe të OSBE-së. Deri më tani 3 persona kanë marrë dënimin me kusht për protestat e Revolucionit Shumëngjyrësh. Përderisa për katër të tjerë është duke u zhvilluar proces gjyqësor.

Gjithashtu lexo

“Çështja mes Shkupit dhe Beogradit shkakton shqetësime në Athinë”

Gazeta greke “Kathimerini” shkruan se diplomatët grek me shqetësime i ndjekin ngjarjet në Ballkan, pasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *