Home / AutoTech / Shkencëtarët aksidentalisht zbulojnë mënyrën e shndërrimit të CO2 në Etanol

Shkencëtarët aksidentalisht zbulojnë mënyrën e shndërrimit të CO2 në Etanol

Ky proces është i lirë, efiçient dhe mund të aplikohet në shkallë industriale.

Shkencëtarët e laboratorit kombëtar të Oak Ridge kanë zbuluar një reaksion kimik me anë të të cilit kanë shndërruar dyoksidin e karbonit në Etanol, zbulim ky që mund të ndikoj ndjeshëm në përmirësimin e ndryshimeve klimaterike të shkaktuara si pasojë e shkarkimit të gazrave në atmosferë, transmeton Express. Këto gjetje janë publikuar në revistën ChemistrySelect.

Kjo teknologji involvon kombinim të karbonit dhe bakrit duke pasur efekte shumë të vogla anësore që mund të ndotin ambientin. Kjo teknologji ka mundësi të përdorimit industrial dhe mund të jetë një kthesë e madhe në largimin e dyoksidit të karbonit të lëshuar në atmosferë.

Gjithashtu lexo

Shoferi me manovrën më të keqe të daljes nga auto-larja

Në Montana të Shteteve të Bashkuara, një shofer e ka kryer një manovër të gabuar, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *