Home / Lajme / Maqedoni / Të gjithë ngrejnë supet për parregullsi në njësitë zgjedhore askush nuk ndërmori asgjë?

Të gjithë ngrejnë supet për parregullsi në njësitë zgjedhore askush nuk ndërmori asgjë?

Partitë politike janë të pajtimit se kushtet për zgjedhje demokratike janë plotësuar që më 11 dhjetor të ketë zgjedhje fer e politike, ndërkohë që negociatorët kryesorë qartë e kanë lënë një pikë kryesore e cila sipas një pjese të madhe të ekspertëve mund të vë në legjitimitet procesin zgjedhor, njofton Zhurnal.

Më e dyshimtë është njësia e gjashtë zgjedhore e cila ngeli pa u rregulluar, derisa propozim ligji për regullimin e saj në seancën e fundit parlamentare u hodh poshtë dhe nuk u vu në rend të ditës.

E pas shpërbërjes së parlamentit, Veljanovski deklaroi se zgjidhjen le ta bëj KSHZ-ja.

Nga atje mbajnë qëndrim se nuk kanë asnjë kompetencë për regullimin e problemit me njësinë e gjashtë zgjedhore derisa KSHZ para dy muajve e kishte paralajmëruar parlamentit dhe ministrinë e drejtësisë se njësia e gjashtë është jashtëligjore por askush nuk ndërmori asgjë derisa këtë zgjidhje duhet ta bëjnë para zgjedhjeve pasiqë ishte edhe porosi e eurokomisionerit Johanes Han gjatë qëndrimit në Shkup, transmeton Zhurnal.

Gjithashtu lexo

UNICEF: Investim në sistem efikas për mbrojtje sociale të fëmijëve të varfër

Qeveritë nga rajoni të investojnë në sistem më përkatës të mbrojtjes sociale të fëmijëve, kërkuan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *