Home / Shëndeti / A e dini çfarë ndodh nëse letrën prej aluminit e mbani në dhëmbë për një orë?

A e dini çfarë ndodh nëse letrën prej aluminit e mbani në dhëmbë për një orë?

Zbardhja e dhëmbëve nuk ndikon ngjashëm në të gjithë dhëmbët. Për shembull, nëse keni dhëmbë të hirtë, zbardhja mund të mos vërehet, e në rast të atyre të verdhë, zbardhja do të duhej të vepronte. Ekzistojnë lloje të ndryshme të pastave që përmbajnë përbërës të ndryshëm.

Dhe grimca të imëta që dhëmbët i pastrojnë në mënyrë mekanike dhe rrëshqasin nëpër smaltin e dhëmbëve. Por, edhe ju vetë mund ta përgatisni pastën natyrale për zbardhjen e dhëmbëve.

Përgatitja: Përzieni pak sodë bikarboni me pastën për dhëmbë. Merreni letrën prej aluminit, e formoni në formë të shiritit, në formë të madhësisë dhe gjerësisë së dhëmbëve tuaj. Masën e fituar e vendosni në letër alumini dhe e vendosni në dhëmbë. Letrën e aluminit me pastë e lini në dhëmbë për një orë. Për efekte të dukshme pastën e vendosni për shtatë ditë rresht.

Për një periudhë të shkurtër kohore mund të zbardhen edhe dhëmbët e zverdhur, e kjo arrihet për disa ditë apo javë. Efekte të dëmshme anësore deri më tani nuk janë shfaqur, ndërsa që edhe smalti i dhëmbëve do të mbetet i padëmtuar me këtë mënyrë të zbardhjes së dhëmbëve tuaj, për të pasur një buzëqeshje të bardhë, për t’ia pasur lakmi që të gjithë.

Gjithashtu lexo

Zonja, kjo bimë bën që të mos shkoni kurrë tek gjinekologu RECETA

Problemet gjinekologjike, të cilat mund të jenë nga më të lehtat e deri tek më …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *